Sporting Team Roden kenmerkt zich als sportschool waar discipline en respect voor elkaar de boventoon voeren. Vanuit dit oogpunt wordt er ook les gegeven, daarnaast is plezier hebben in de sport een belangrijk punt. Het team van trainers van Team Roden bestaat uit enthousiaste mensen die hun passie voor hun sport niet onder banken of stoelen steken. De trainers hebben hun sporen verdiend in vechtsport en andere sporten en willen dit graag overbrengen aan hun deelnemers.

 Bij sportschool Team Roden hebben we veel jeugdige deelnemers, v.a. 6 jaar en bij vechtsporten is het van belang deze jonge deelnemers goed te begeleiden. Onze jeugd heeft immers de toekomst en vechtsport kan binnen de maatschappelijke context daarin veel betekenen.

De positieve aspecten in de (vecht)sport, zoals angstvermindering, verminderde gevoelens van kwetsbaarheid, verminderen van agressie, zelfontplooiing, discipline en normen en waarden kunnen van grote waarde zijn. Daarnaast is het mogelijk om middels goede begeleiding in de (vecht)sport jongeren te bereiken. De hiervoor genoemde normen en waarden, discipline en wederzijds respect zijn hierbij van cruciaal belang. OnsTeam besteedt hier veel aandacht aan en vindt het belangrijk dat iedereen kan en mag trainen.

In de media wordt vechtsport vaak negatief neergezet, dit is veelal niet terecht en komt door een kleine groep die het niet al te nauw neemt met normen en waarden binnen de sport. Team Roden is erg scherp op dit soort zaken en zo´n groep word bij ons geweigerd of als lid geroyeerd. In de praktijk komt dit bij Team Roden gelukkig niet voor en wordt er door alle deelnemers met plezier getraind, want ook dat is een belangrijk onderdeel binnen deze sportschool.

De sfeer in onze sportschool is erg gemoedelijk, waar iedereen welkom is en waar je gewoon je zelf mag zijn. Respect voor elkaar en iedereen in hun waarde laten wordt bij ons dan ook hoog in het vaandel gehouden.

Kom eens langs om kennis te maken met onze sportschool en de laagdrempeligheid binnen Team Roden of neem voor vragen contact met ons op!